Jezik
    //

Pretražite naše stranice

Veličina slova
A A A
Tema
Webmail
A A A
(01) 290 2444
    //

Starenje lica je neizbježno i ono počinje na licu i vratu. Prve bore pojavljuju se na uglovima očiju, a zatim fine bore pokazuju se na čelu. Linija donje čeljusti postaje mekša i počinje mreškanje kože na njenom donjem rubu. Koža postaje labava ispod brade, a na vratu se pojavljuju nabori. Nasljeđe, navike, sila teža i izlaganje suncu doprinose starenju lica. Kako stanovnoštvo postaje sve starije jasno je zašto je face lifting postao treča najčešća plastiča operacija.

Ako se pitate kao Ritidektomija, ili facelifting, kako se zahvat najčešćezove, može poboljšati Vaš izgled i samopouzdanje, morate znati kako se facelifting izvodi, i što od njega možete očekivati. Namjena ovog teksta da vam da potrebne informacije ako se odlučujete za ovaj zahvat

Dobra komunikacija između pacijenta i kirurga je osnov svakog uspješnog zahvata plastične kirurgije. Stečeno povjerenje prije zahvata se temelji na realnim očekivanjima i stručnim informacijama kirurga koji može odgovoriti na pitanja koja vas zanimaju.

Dali je facelifting za Vas?

Kao za sve zahvate u plastičnoj kirurgiji, realna očekivanja od operacije su preduvjet uspjeha. Razumijevanje ograničenja faceliftinga i psihološka stabilnost je najvažnija za uspjeh. Nema idealnog faceliftinga, več nam je cilj poboljšati izgled vašeg lica. Tip Vaše kože, njezin elasticitet, sposobnost cijeljenja, koštana struktura vašeg lica i realnost očekivanja su čimbenici koje treba raspraviti prije zahvata. Zahvat se nekada radi kod osobe od trideset godina, ali se on može uspješno napraviti u osamdesetim. Facelifting ne može zaustaviti starenje niti Vas može podmladiti, ali vam može pomoči da izgledate dobro, zdravo i mladoliko. Mnogi pacijenti navode da im se nakon faceliftinga podiglo samopouzdanje.

Prije nego što se odlučite za facelifting s kirurgom razgovarajte i eventualnim drugim zahvatima na licu, bradi i vratu koji bi mogli poboljšati rezultat nakon zahvata. Mnogi pacijenti odluče da faceliting kombiniraju s liposukcijom podbratka ili zatezanjem opuštene kože vrata. U slučaju na je potrebno nekoliko zahvta oni se mogu u nekoliko faza kako bi se dobio najbolji rezultat.

Kako donjeti odluku o zahvatu?

Izbor kvalificiranog kirurga je najvažniji. Na prvom pregledu kirurg će ispitati izgled vašeg lica, teksturu, boju i elasticitet Vaše kože. Također će napraviti i Vaše fotografije. U anamnezi ispitati će stanje Vašeg zdravlja, naročito vaš krvni tlak, sklonost stvaranju ožiljka, pušenje i eventualnu sklonost krvarenju, eventualne druge bolesti i naručiti vaš stav o zahvatu jer su realna očekivanja najvažija za uspjeh. Prodiskutirati će se i sam zahvat i poboljšanja Vašeg izgleda koja možete očekivati

Nakon što donesete odluku o zahvatu, kirurg će vam objasniti tehničke detalje operacije, anesteziju, potrebnu preoperativnu pripremu te moguće komplikacije.

Razumijevanje zahvata

Rez za faceliftnig počinje u području sljepoočnive, neposredno iznad i spred uha i spušta se ispod i iza uške prije nego što se počme spuštati u liniju kose na vratu. Koža se odigne s obraza prije nego što kirurg zategne potkožno tkivo i mišiče lica. Prije šivanja odstrani se višak vezivnog tkiva i kože. Važno je napomenuti da, u svim slučajevima, rez je smješten tako da «pada» u prirodne nabore kože i to ga čini minimalno vidljivim.

Nakon odstranjenja viška kože rez se zašije bez potrebe da se brije kosmati dio. Ovisno o obimu zahvata, operacije traje od dva do četiri sata. Operacija se najčešće izvodi u opčoj anesteziji. Nakon zahvata previti cijelo područje operacije laganim zavojem kako bi ga zaštitio.

Što očekivati nakon zahvata

Nako zahvata obično bolesnici nemaju bolove. Za svaki slučaj postoperativno će te dobiti lijekove protiv bolova i uputu što da uzimate ako se bolovi pojave. Određeni otok i krvni podljevi se nakon operacije očekuju. Da bi se oni sveli na minimum svajetovat će Vam se da ležite s uzdignutim usglavljem te da korirtite hladne obloge i led. Također treba izbjegavati bilo kakav tjelesni napor. U slučaju da sa se pojave jači bolovi otok ili krvarenje dobiti će te savjet da se odmah javite svom kirurgu. Unatoć što su komplikacije faceliftinga rijetke i tisuće faceliftinga se rade svake godine, facelifting se može zakomlicirati kao i svaka druga operacija.

Nakada se se nakon operacije postave cjevčice koje dreniraju krv koja se nakupi u operativnom polju. One se odstranjuju drugi postoperativni dan. Šavi se odstranjuju nako 5 do lo dana nakon zahvata. Preporuča se da se nakon operacije izbjegavaju veči tjelesni napori te da se ukućan pripreme da vam pomognu u ranom postoperativnom periodu.

Oporavak obično traje oko dva do tri tjedna, a mnogi se na posao vračaju nakon dva tjedna. Ožiljci su minimalno uočljivi i lako se mogu prikriti kosom ili šminkom. Nakon otprilike 6 mjeseci ožiljci se teško mogu uočiti. Na umu morate imati da proces starenja napreduje i nakon zahvata te da će se zategnuto tkivo nešto opustiti nakon prvih nekoliko tjedana.

Plastičnom kirurgijom lica mogu se popraviti mnogi znakovi preranog starenje koji mogu smanjiti vaše samopuzdanje. Promjenom vašeg izgleda možete promjeniti i vaše samopuzdanje.