Jezik
    document.getElementById( "lang_choice_1" ).addEventListener( "change", function ( event ) { location.href = event.currentTarget.value; } )

Pretražite naše stranice

Veličina slova
A A A
Tema
Webmail
A A A
(01) 290 2444
    document.getElementById( "lang_choice_1" ).addEventListener( "change", function ( event ) { location.href = event.currentTarget.value; } )

14. osječki urološki dani i 6. sekcija medicinskih sestara i tehničara urologije

Od 12. do 14. svibnja 2022. godine u Osijeku su održani tradicionalni 14. osječki urološki dani i 6. sekcija medicinskih sestara i tehničara urologije.

Simpoziju je nazočilo oko 70 medicinskih sestara i tehničara iz Hrvatske i nama susjednih država s 21 prijavljenim radom.

Nazočne je u ime Organizacijskog odbora pozdravila v. d. glavne sestre Zavoda za urologiju Ana Brežnij zajedno s pročelnikom Zavoda dr. Oliverom Pavlovićem te su ujedno svim kolegicama i kolegama čestitali i Međunarodni dan sestrinstva. Pri tome su istaknuli da unatoč svim izazovima koji su stavljeni pred sestrinstvo tijekom prethodnih godina, osobito napornom radu vezanom uz pandemiju COVID-19, medicinske sestre i tehničari u Republici Hrvatskoj i nadalje imaju želju i volju educirati se i unaprjeđivati profesiju.

Skupu se obratila i predsjednica Društva uroloških medicinskih sestara i tehničara Radmila Vrbat, mag. med. tech. sa željama za uspješnim radom.

Teme sestrinske sekcije bile su:

• transplantacija bubrega
• robotika i laparoskopija u urologiji
• urološka onkologija
• urolitijaza
• slobodne teme

Osim medicinskih sestara i tehničara urologije, sekciji su se svojim radovima pridružile i kolegice i kolege iz djelatnosti nefrologije, onkologije, primarne zdravstvene zaštite te nastavnici – mentori s učenicima Medicinske škole u Osijeku.

Medicinske sestre/tehničari Zavoda za urologiju KB Dubrava tradicionalno su i ovaj put aktivno sudjelovali u radu kongresa s dva rada:

Dejanović B., Brlečić D., Mijatović I. Utjecaj pandemije COVID-19 na rad u urološkoj endoskopiji KB Dubrava

Kovačević D. Hitna stanja u urologiji i uloga medicinske sestre/tehničara kod zbrinjavanja bolesnika na urološkom odjelu

 

Pripremila: Anita Klarić, dipl. med. tech.