Jezik
    document.getElementById( "lang_choice_1" ).addEventListener( "change", function ( event ) { location.href = event.currentTarget.value; } )

Pretražite naše stranice

Veličina slova
A A A
Tema
Webmail
A A A
(01) 290 2444
    document.getElementById( "lang_choice_1" ).addEventListener( "change", function ( event ) { location.href = event.currentTarget.value; } )

14. simpozij Društva za kvalitetu i 2. simpozij „Sigurnost pacijenta“

U susret Svjetskom danu sigurnosti pacijenta Društvo za kvalitetu Hrvatske udruge medicinskih sestara u subotu, 16. rujna 2023. godine održalo je 14. simpozij i 2. simpozij pod nazivom “Sigurnost pacijenta” s međunarodnim sudjelovanjem. Simpozij je otvorila predsjednica Društva za kvalitetu Smiljana Kolundžić, magistra sestrinstva i menadžmenta kvalitete u zdravstvu s uvodnim predavanjem  na temu „Sigurnost pacijenta u sustavu kvalitete i kliničkoj praksi“. Predstavnica Kliničke bolnice Dubrava bila je naša medicinska sestra za edukaciju Dubravka Grgurić, mag. med. techn. koja je održala izvrsno predavanje na temu „Utjecaj edukacije na uključivanje pacijenata u proces skrbi“. Vrlo inspirativno i zanimljivo predavanje održala je magistra sestrinstva Brigita Putar iz Republike Slovenije na temu prevencija padova pacijenata u bolnici Topolšica. Predavanjem je prikazala kako su timski sastanci pogodni za rasprave o procjeni stanja pacijenta te kako se članovi tima zajednički dogovaraju o najprikladnijim mjerama prevencije pada za pojedinog pacijenta. Viši stručni savjetnik za nastavu i znanstvena istraživanja u sestrinstvu Tanja Fistrić univ. mag. med. techn., medicinska sestra za kvalitetu Natalia Cesar univ. mag. med. techn. i medicinska sestra za planirani otpust Jelena Mušak, bacc. med. techn. sudjelovale su na simpoziju kao slušatelji. Simpozij je imao dobar odaziv sudionika, vodile su se zanimljive rasprave i vladalo dobro raspoloženje. Svi su predavači stručno i zanimljivo prezentirali svoje teme te nesebično prenijeli svoje znanje, iskustvo i stavove.

Pripremila: Natalia Cesar, univ. mag. med. techn.