Jezik
    document.getElementById( "lang_choice_1" ).addEventListener( "change", function ( event ) { location.href = event.currentTarget.value; } )

Pretražite naše stranice

Veličina slova
A A A
Tema
Webmail
A A A
(01) 290 2444
    document.getElementById( "lang_choice_1" ).addEventListener( "change", function ( event ) { location.href = event.currentTarget.value; } )

20. hrvatska konferencija o kvaliteti održana u Primoštenu od 5. do 7. svibnja 2022. godine

Jubilarna, 20. hrvatska konferencija o kvaliteti i 11. znanstveni skup Hrvatskog društva za kvalitetu održao se u prekrasnom gradiću Primoštenu od 5. do 7. svibnja 2022. godine pod sloganom „UČINKOVITO UPRAVLJANJE PROMJENAMA – PUT DO KVALITETE“.  Konferenciju je organiziralo Hrvatsko društvo za kvalitetu.

Po prvi puta u novom sastavu Služba za osiguranje i unaprjeđenje kvalitete zdravstvene zaštite Kliničke bolnice Dubrava imala je priliku nazočnima pokazati rad i djelovanje bolnice tijekom pandemije bolesti COVID-19. Naša pomoćnica ravnatelja za kvalitetu zdravstvene zaštite i nadzor prof. dr. sc. Lana Mužinić Marinić imala je čast biti pozvana na konferenciju na kojoj je održala predavanje na temu ”Iskustva Kliničke bolnice Dubrava u upravljanju promjenama tijekom pandemije bolesti COVID-19”. Pod vodstvom voditelja službe Ivana Durlena, dr. med., glavne medicinske sestre Službe za osiguranje i unaprjeđenje kvalitete zdravstvene zaštite Sanje Kunštek, dipl. med. techn. i sestara za kvalitetu Tee Jelić, dipl. med. techn. i Natalie Cesar, bacc. med. techn. izrađen je poster pod nazivom ”Korištenje osobne zaštitne opreme tijekom pandemije COVID-19 u Kliničkoj bolnici Dubrava” koji je bio izložen u posterskoj sekciji i izazvao veliki interes sudionika konferencije (Slika 1.). Posterom je prikazana Klinička bolnica Dubrava koja je od početka pandemije imala jednu od vodećih uloga u zbrinjavanju oboljelih od bolesti COVID-19. Na posteru je prikazano kako se osoblje pripremalo na pravilno i sigurno korištenje osobne zaštitne opreme prije ulaska u zonu bolesnika pod sumnjom ili oboljelih od COVID-19 bolesti te da je obvezno moralo proći edukaciju odijevanja i svlačenja osobne zaštitne opreme. Na posteru je slikovito prikazano kako su se djelatnici Kliničke bolnice Dubrava odijevali na početku pandemijie i kako se odijevaju danas.

Drugi dan konferencije bio je rezerviran za izlaganja s područja sustava upravljanja kvalitetom u zdravstvu te je ova konferencija svakako dala određeni doprinos boljem razumijevanju uloge medicinskih sestara/tehničara u kriznim vremenima. Na konferenciji su nazočile medicinske sestre iz drugih zagrebačkih bolnica koje su govorile o  iskustvima i izazovima koje im je nametnula pandemija. Razmjena iskustava i međusobno upoznavanja svakako će pridonijeti budućim suradnjama s Društvom za kvalitetu Hrvatske udruge medicinskih sestara. Neke od tema izlaganih na konferenciji su ”Upravljanje promjenama u KBC-u Zagreb tijekom pandemije”, ”Percepcija medicinskih sestara o aktivnostima Jedinice za kvalitetu tijekom pandemije”, ”Sigurnost kao indikator kvalitete u zdravstvenoj njezi bolesnika u kući”. Odlazak cijelog tima za kvalitetu na 20. hrvatsku konferenciju o kvaliteti pridonio je boljem upoznavanju sudionika izvan zdravstvene ustanove prvi puta nakon pandemije.

 

Pripremila: Natalia Cesar, bacc. med. techn.