Jezik
    document.getElementById( "lang_choice_1" ).addEventListener( "change", function ( event ) { location.href = event.currentTarget.value; } )

Pretražite naše stranice

Veličina slova
A A A
Tema
Webmail
A A A
(01) 290 2444
    document.getElementById( "lang_choice_1" ).addEventListener( "change", function ( event ) { location.href = event.currentTarget.value; } )

ESGE DAYS 2022

ESGE DAYS 2022
28. – 30. travnja 2022. godine
Prag, Republika Češka

U organizaciji ESGE (European Society Gastrointestinal Endoscopy) u travnju 2022. godine u  kongresnom centru u Pragu održan je zajednički susret endoskopičara iz cijeloga svijeta.

ESGE je razvio ESGE Days 2018. godine kako bi pružio platformu na kojoj se entuzijasti endoskopije mogu sastati i razmjenjivati ideje. Njihov je cilj od samoga početka bio stvoriti godišnji kongres koji će okupiti cijeli endoskopski tim: medicinske sestre, specijalizante, suradnike, liječnike i voditelje odjela kako bi raspravljali o napretku u području endoskopije, doprinijeli kontinuiranoj edukaciji i podijelili najnovija ažuriranja.

Na danima ESGE-a renomirani stručnjaci okupljaju se na vrhunskom sastanku koji objedinjuje demonstraciju uživo, poslijediplomski tečaj, predavanja, praktičnu obuku, specijalizirane tematske sesije i rasprave.

Dani ESGE 2022. održali su se kao hibridni događaj s delegatima na licu mjesta koji su se sastali u  Praškom kongresnom centru i delegatima koji su koristili digitalne platforme.

Prikazano je :

-1 cijeli dan endoskopije uživo<
-10 istodobnih sesija tijekom 3 dana
-13 znanstvenih partnerskih društava iz cijeloga svijeta
-14 vrhunskih industrijskih simpozija
-81 praktična obuka
-191 nastavnik iz 35 različitih zemalja

Kao član edukacijskog tima ESGENA-e aktivno sam sudjelovao u praktičnoj obuci kao predavač/instruktor na  „hands on” radionicama gdje se na modelima vrlo autentično prikazuju sljedeće procedure: polipektomija, mukozektomija, ESD, elektrokoagulacija, ERCP, EUS (FNA), dilatacija.

Uz navedene procedure edukacija je obuhvaćala korištenje i učenje korištenja popratnog instrumentarija/aksesorija za pojedinu proceduru (omče, igle, žice, mrežice, zaštitne kapice, dilatacijski baloni, dormia košare, ekstrakcijski baloni, stentovi itd.).

U suradnji s kolegicom koja nije zaposlenica naše ustanove održali smo i sponzorirano predavanje pod nazivom „The trend towards Single-Use Components” (OLYMPUS EUROPA SE & CO.KG) koje je uz aktivno slušanje bilo emitirano i putem digitalne platforme kroz webinar sa cca 1500 slušatelja.

 

Pripremio: Marko Videc, med. techn.