Jezik
    document.getElementById( "lang_choice_1" ).addEventListener( "change", function ( event ) { location.href = event.currentTarget.value; } )

Pretražite naše stranice

Veličina slova
A A A
Tema
Webmail
A A A
(01) 290 2444
    document.getElementById( "lang_choice_1" ).addEventListener( "change", function ( event ) { location.href = event.currentTarget.value; } )

Izvješće s europskog kongresa kardiološke njege

U Edinburghu (Škotska) od 14. do 15. lipnja 2023. godine održan je tradicionalni europski kongres kardiološke njege u organizaciji Asocijacije kardioloških sestara i srodnih profesija Europskoga kardiološkog društva – ACNAP 2023 (Association of Cardiovascular Nursing & Allied Professions).

Na kongresu je sudjelovalo 416 polaznika iz 20 zemalja te je kroz 50 sesija predstavljeno ukupno 156 sažetaka o najrelevantnijim temama iz područja kardiološke njege. Kongresu je iz Hrvatske  nazočilo 13 medicinskih sestara i tehničara ispred Hrvatske udruge kardioloških medicinskih sestara, od čega troje aktivnih sudionika s dvije oralne prezentacije i jednom poster prezentacijom.

Iz KB Dubrave kongresu su nazočili Milka Grubišić, mag. med. techn. sa Zavoda za kardijalnu i transplantacijsku kirurgiju te Ivica Benko, dipl. med. techn. sa Zavoda za bolesti srca i krvnih žila koji je sudjelovao u svojstvu pozvanog predavača s temom „The basics of EP in the Cath Lab focus on tool used“. U predavanju su prezentirane osnovne vještine kojima se danas služe medicinske sestre i tehničari u invazivnoj aritmologiji, a koja je kao najmlađa grana kardiologije nova djelatnost u KB Dubravi.

Uz iznimnu i interaktivnu razmjenu važnih tema iz područja kardiovaskularne njege te bitna ažuriranja i preporuke za praksu, ostvareni su i kontakti za buduću znanstvenu razmjenu centrima iz inozemstva.

Pripremili: Milka Grubišić, mag. med. techn., Ivica Benko, dipl. med. techn.