Jezik
    document.getElementById( "lang_choice_1" ).addEventListener( "change", function ( event ) { location.href = event.currentTarget.value; } )

Pretražite naše stranice

Veličina slova
A A A
Tema
Webmail
A A A
(01) 290 2444
    document.getElementById( "lang_choice_1" ).addEventListener( "change", function ( event ) { location.href = event.currentTarget.value; } )

Izvješće sa 2nd EMEA RLM PACT Ambassador Meeting

U Tbilisiju, glavnom gradu Gruzije, od 14. do 15. 7. 2023. godine, održan je drugi po redu sastanak medicinskih sestara i tehničara u invazivnoj i intervencijskoj kardiologiji pod nazivom: „2nd EMEA RLM PACT Ambassador Meeting“. Riječ je o radionici u organizaciji tvrtke Medtronic koja okuplja profesionalce s područja istočne Europe, zapadne Azije, Bliskog istoka i Afrike. U dva su dana prikazana iskustva u korištenju novih tehnologija kod kompleksnih bolesnika s akutnim i kroničnim koronarnim sindromom poput intravaskularnog (koronarnog) ultrazvuka (IVUS), optičke koherentne tomografije (OCT), zbrinjavanja  kroničnih totalnih okluzija (CTO) i TAVI zahvata. Posebna je pozornost posvećena menadžmentu osoblja i opreme u invazivnoj kardiologiji i podjeli iskustava među zemljama sudionicama kroz interaktivnu raspravu. Dvodnevnom skupu nazočilo je oko 150 polaznika iz invazivnih kardioloških laboratorija iz navedenih regija. Ostvareni su brojni kontakti za buduće edukacijske aktivnosti i razmjenu osoblja.

Sa staroga kontinenta na skupu su aktivno, s oralnom prezentacijom, sudjelovali:

  • Jelena Mikulan, mag. med. techn., iz Županijske bolnice Čakovec s temom „CTO – prikaz slučaja“,
  • Ivica Benko, dipl. med. techn., ECDSAP iz Kliničke bolnice Dubrava s temom „Sigurnost pacijenta u invazivnoj kardiologiji“.

Zaključno se može reći da se radi o jedinstvenom sastanku u ovoj velikoj regiji koji je posvećen medicinskim sestrama i tehničarima u invazivnoj i intervencijskoj kardiologiji, s velikom perspektivom koja će se temeljiti na direktnoj razmjeni iskustava o sličnoj tematici, ali u drugačijim kulturološkim okruženjima.

Pripremio: Ivica Benko, dipl. med. techn.