Jezik
    document.getElementById( "lang_choice_1" ).addEventListener( "change", function ( event ) { location.href = event.currentTarget.value; } )

Pretražite naše stranice

Veličina slova
A A A
Tema
Webmail
A A A
(01) 290 2444
    document.getElementById( "lang_choice_1" ).addEventListener( "change", function ( event ) { location.href = event.currentTarget.value; } )

Obilježavanje Međunarodnog dana sestrinstva u KB Dubrava

U povodu obilježavanja Međunarodnog dana sestrinstva u KB Dubrava 12. svibnja 2021. god. održana su stručna predavanja na temu „Izazovi  COVID-19 pandemije i strategije suočavanja medicinskih  sestara/tehničara  Kliničke bolnice Dubrava” (u nastavku KB Dubrava) na kojima su medicinske sestre/tehničari prezentirali svoja osobna iskustva tijekom suočavanja s pandemijom.

Pred medicinske sestre i tehničare postavljeni su novi izazovi kada je KB Dubrava imenovana Primarnim respiracijsko-intenzivističkim centrom za liječenje bolesti COVID-19 bolesnika.

Rad u uvjetima koje do tada nismo poznavali, brza reorganizacija bolnice, edukacija o pravilnom korištenju osobne zaštitne odjeće (OZO), novi putovi kretanja bolnicom, otežana komunikacija, postupanje s pacijentima i niz pratećih problema zahtijevali su brzo donošenje odluka i snalaženje u novonastaloj situaciji.

Rad medicinske sestre/tehničara na prvoj crti iziskuje pojačane fizičke, psihološke i emotivne napore koji rezultiraju pojačanim stresom. Ogromni pritisak i napor pod kojima medicinske sestre/tehničari obavljaju svoje svakodnevne poslove istaknuo je njihovu iznimnu predanost, posvećenost, snalažljivost i hrabrost te veliku dozu empatije u skrbi za svakog pacijenta i pružanju potrebne zdravstvene njege. Stoga su medicinske sestre/tehničari KB Dubrava odlučili obilježiti svoj dan na način da su na skupu iznosili kako su se suočavali i nosili s problemima, izazovima i zadacima na prvoj crti obrane od pandemije te jedinstveno iskustvo medicinskih sestara koje su  među prvima ušle u  COVID-19 odjel (IC, PRIC).

I danas rad medicinskih sestara/tehničara u velikoj mjeri ovisi o njihovoj stručnosti, entuzijazmu, volji i želji za pružanjem pomoći. Toga u našoj ustanovi nije nikada nedostajalo a što se najviše i pokazalo dobitnom kombinacijom u ovim kriznim vremenima.

 

Svim medicinskim sestrama/tehničarima KB Dubrava kao i kolegicama i kolegama u drugim zdravstvenim ustanovama čestitamo njihov dan sa zahvalnošću na rezultatima, predanosti, posvećenosti i trudu koje svakodnevno ulažu u skrb za pacijente u svojim ustanovama.

 

Pripremila: Dubravka Grgurić, dipl. med. techn.