Jezik
    document.getElementById( "lang_choice_1" ).addEventListener( "change", function ( event ) { location.href = event.currentTarget.value; } )

Pretražite naše stranice

Veličina slova
A A A
Tema
Webmail
A A A
(01) 290 2444
    document.getElementById( "lang_choice_1" ).addEventListener( "change", function ( event ) { location.href = event.currentTarget.value; } )

Osnove palijativne medicine – poslijediplomski tečaj stalnog medicinskog usavršavanja 21.-23. i 26.-28. travnja 2022. godine

U organizaciji Centra za palijativnu medicinu, medicinsku etiku i komunikacijske vještine (CEPAMET) Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu od 21. do 23. i 26. do 28. travnja 2022. godine održan je tečaj Osnove palijativne medicine. Zbog epidemiološke situacije tečaj je održan virtualno na platformi ZOOM. Voditelji tečaja su bili prof. dr. sc. Marijana Braš, dr. med. i prof. dr. sc. Veljko Đorđević, dr. med. Uz voditelje tečaja predavanja, seminare i vježbe održali su brojni predavači koji se niz godina bave palijativnom skrbi.

Cilj je tečaja bio educirati polaznike o svim osnovama palijativne skrbi.

Tečaj je započeo edukacijom vezanom uz definiciju, opće pojmove, povijesni razvoj, modele i organizaciju palijativne skrbi te o komunikaciji s bolesnicima kojima je potrebna palijativna skrb i njihovim obiteljima. Nastavljen je edukacijom o svim najčešćim simptomima i problemima s kojima se bolesnici susreću te o specifičnim potrebama u palijativnoj skrbi za neurološke, onkološke, gerijatrijske i pedijatrijske bolesnike kojim je takva skrb potrebna.

Među polaznicima tečaja bili su liječnici, medicinske sestre i njegovatelji koji se aktivno bave palijativnom skrbi te su prenijeli svoja iskustva u radu i ukazali na nedostatke ali i na mogućnosti unaprjeđenja palijativne skrbi u Republici Hrvatskoj.

Ovom su tečaju nazočila 3 zdravstvena djelatnika iz KB Dubrava koji su po završetku dobili potvrdu o uspješno završenom poslijediplomskom tečaju I. kategorije Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. Trenutno na razini KB Dubrava navedeni završeni tečaj posjeduje 17 djelatnika.

KB Dubrava teži unaprjeđenju palijativne skrbi kao temeljnom ljudskom pravu u cilju pružanja najbolje moguće kvalitete fizičkog i mentalnog zdravlja kroz kontinuiranu edukaciju svojih djelatnika.

 

Pripremila: Jelena Mušak, bacc. med. techn.