Jezik
    document.getElementById( "lang_choice_1" ).addEventListener( "change", function ( event ) { location.href = event.currentTarget.value; } )

Pretražite naše stranice

Veličina slova
A A A
Tema
Webmail
A A A
(01) 290 2444
    document.getElementById( "lang_choice_1" ).addEventListener( "change", function ( event ) { location.href = event.currentTarget.value; } )

Izvješće sa Schülke Akademije

U hotelu Trakošćan 21. i 22. rujna 2023. održana je Schülke Akademija. Iz KB Dubrave nazočile su Sanja Mendek, mag. med. techn. i Tea Jelić, mag. med. techn. Prvi dan edukacije započeo je temama o principu djelovanja molekule octenidina, prikaza suradljivosti s postupcima higijene ruku u hrvatskim bolnicama prije i nakon pandemije bolesti COVID-19, pravilnog čišćenja i dezinfekcije površina te pravilnog reprocesiranja instrumenata s naglaskom na endoskope. Nakon zanimljivog bloka predavanja, sudjelovali smo na team buildingu gdje smo vježbali pod stručnim vodstvom trenera Maria Valentića.

U dobrom raspoloženju, osvježeni vježbanjem i opuštanjem u prirodi s pogledom na dvorac, druženje smo nastavili dugo u noć uz muziku, ples i kušanje zagorskih i međimurskih specijaliteta.

Drugi dan edukacije dotakli smo se praktičnog dijela kroz tri radionice o uporabi octenidina u zbrinjavanju kroničnih i akutnih rana te pravilnoj dekolonizaciji pacijenata.

Nakon zajedničkog ručka vratili smo se obogaćeni novim znanjem, poznanstvima s dragim i zanimljivim ljudima i željom za nekim novim susretom u prelijepom Trakošćanu.

Pripremile: Tea Jelić, mag. med. techn., Sanja Mendek, mag. med. techn.