Jezik
    document.getElementById( "lang_choice_1" ).addEventListener( "change", function ( event ) { location.href = event.currentTarget.value; } )

Pretražite naše stranice

Veličina slova
A A A
Tema
Webmail
A A A
(01) 290 2444
    document.getElementById( "lang_choice_1" ).addEventListener( "change", function ( event ) { location.href = event.currentTarget.value; } )

Nikola Zagorec, dr. med., dobitnik je ugledne stipendije Europskog nefrološkog društva

Nikola Zagorec, dr. med., specijalist nefrologije u Zavodu za nefrologiju i dijalizu Klinike za unutarnje bolesti Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu jedan je od pet dobitnika stipendije Europskog nefrološkog društva (ERA, European Renal Association) za istraživački projekt u trajanju od 12 mjeseci. Stipendija je namijenjena sudjelovanju u istraživačkom projektu „Identifying new genes in ADPKD-like pedigrees“ kojega provodi radna skupina ERA-e za genetske bolesti bubrega „Genes & Kidney“ pod mentorstvom profesorice Emilie Cornec-Le Gall (Sveučilište Zapadna Bretanja) i komentorstvom profesora Johna Sayera (Sveučilište Newcastle i projekt „Genomics England“).
Primarni cilj projekta je identifikacija novih gena odgovornih za nastanak kliničkog fenotipa iz spektra policističnih bubrežnih bolesti i ciliopatija. Spomenuti mentori jedni su od vodećih svjetskih stručnjaka u polju hereditarnih bolesti bubrega. Uz rad na navedenom projektu u Centru za genetiku, genomiku i biotehnologiju u Brestu (UMR1078 Genetique, genomique fonctionnelle et biotechnologies), predviđena je edukacija i rad u Sveučilišnoj bolnici u Brestu (CHRU Brest) u Klinici za nefrologiju. Sudjelovanje u projektu trebalo bi pridonijeti razvoju i primjeni genetike i genomike u dijagnostici bubrežnih bolesti što je od izuzetne važnosti s obzirom na perspektivu koju genska terapija ima u modernoj medicini.