Jezik
    document.getElementById( "lang_choice_1" ).addEventListener( "change", function ( event ) { location.href = event.currentTarget.value; } )

Pretražite naše stranice

Veličina slova
A A A
Tema
Webmail
A A A
(01) 290 2444
    document.getElementById( "lang_choice_1" ).addEventListener( "change", function ( event ) { location.href = event.currentTarget.value; } )

Publikacija originalnog znanstvenog rada u časopisu The New England Journal of Medicine (NEJM)

Željeli bi čestitati na našem zaposleniku prim. Nikoli Bradiću, dr. med. zaposlenom u Odjelu kardijalne anestezije s intenzivnom medicinom Klinike za anesteziologiju, reanimatologiju i intenzivnu medicinu na publikaciji originalnog znanstvenog rada u prestižnom časopisu The New England Journal of Medicine (NEJM). Dr. Bradić je kao koautor sudjelovao u međunarodnim timu istraživača i opisao je kako intravenska primjena aminokiselina smanjuje pojavnost akutne bubrežne ozlijede u bolesnika koji su podvrgnuti operaciji srca. Ovo je drugi originalni znanstveni rad prim. Bradića u ovom prestižnom časopisu, a prethodno je svoje originalne znanstvene radove publicirao i u časopisima kao što su JAMA, Critical Care i mnogim drugima. Na radu je kao suradnik sudjelovala i izv. prof. prim. dr. sc. Jasminka Peršec, dr. med. kojoj također čestitamo na ovom velikom uspjehu.

Časopis The New England Journal of Medicine (NEJM) jedan je od najprestižnijih svjetskih medicinskih časopisa s faktorom utjecaja (impact factor) 96.2 za 2023. godinu. Rad je dostupan na sljedećoj poveznici: https://www.nejm.org/doi/full/10.1056/NEJMoa2403769