Jezik
    document.getElementById( "lang_choice_1" ).addEventListener( "change", function ( event ) { location.href = event.currentTarget.value; } )

Pretražite naše stranice

Veličina slova
A A A
Tema
Webmail
A A A
(01) 290 2444
    document.getElementById( "lang_choice_1" ).addEventListener( "change", function ( event ) { location.href = event.currentTarget.value; } )

30 godina KB Dubrava i stručni simpozij o bolesti COVID-19

Dana 16. prosinca 2021. obilježena je 30. obljetnica uključivanja Kliničke bolnice Dubrava u zdravstveni sustav Republike Hrvatske. Kako je istaknuo ravnatelj KB Dubrava, prof. dr. sc. Ivica Lukšić,  želja nam je bila svečano i dostojanstveno proslaviti tu važnu obljetnicu, no zbog trenutnih okolnosti pandemije, nažalost, bili smo primorani sve aktivnosti odgoditi za neko epidemiološki povoljnije vrijeme, a stručni simpozij „Iskustva i izazovi u liječenju oboljelih od COVID-19“ održan je online.

Simpozij je održan 16. i 17. prosinca 2021., a program je bio raspoređen u šest sekcija. Prvog su dana izložene teme vezane za iskustva specijalista interne medicine, infektologije i anesteziologije u liječenju oboljelih od bolesti COVID-19 te izazovi s kojima su se susreli u Respiracijskom centru i jedinicama intenzivne medicine. Tijekom drugog dana su specijalisti drugih specijalnosti iznijeli svoja iskustva u liječenju oboljelih te o post-COVID sindromu. Posebno zanimljiva je bila sekcija specijalizanata i medicinskih sestara/tehničara koji su približili svoj rad u Primarnom respiracijsko-intenzivističkom centru KB Dubrava. Na simpoziju su sudjelovali renomirani međunarodni predavači koji su svojim izlaganjima dodatno obogatili simpozij, a izlaganja je online pratilo više od 1500 sudionika iz zemlje i inozemstva.

Svi sažeci su objavljeni u Liječničkom vjesniku (Liječ Vjesn God./Vol. 143 (2021), Broj/Num. Supl 4, Str./Pag. 1-54).