Jezik
    document.getElementById( "lang_choice_1" ).addEventListener( "change", function ( event ) { location.href = event.currentTarget.value; } )

Pretražite naše stranice

Veličina slova
A A A
Tema
Webmail
A A A
(01) 290 2444
    document.getElementById( "lang_choice_1" ).addEventListener( "change", function ( event ) { location.href = event.currentTarget.value; } )

Dodjela nagrade Udruge hrvatskih pacijenata

U srijedu, 10. veljače 2021. ispred KB Dubrava održana je dodjela nagrade za najsestru i najliječnika za 2020. godinu koju dodjeljuje Udruga hrvatskih pacijenata. Ponosni smo što su nagrađeni djelatnici KB Dubrava, medicinska sestra Josipa Dominković i doktor Duško Kardum.
Najsestra, Josipa Dominković, prvostupnica je sestrinstva koja radi u Zavodu za abdominalnu kirurgiju, a kao jedna od prvih medicinskih sestara uključila se u rad Primarnog respiracijsko-intenzivističkog centra za liječenje bolesnika obojelih od bolesti COVID-19. Prema obrazloženju predsjednika Udruge, riječ je o savjesnoj i požrtvovnoj medicinskoj sestri koja osim stručno obavljenog posla, ima i izraženu empatiju te u najtežim situacijama reagira vrlo pribrano, staloženo i profesionalno.
Za najliječnika je izabran doc. dr. sc. Duško Kardum, specijalist gastroenterologije, omiljen liječnik među pacijentima i kolegama zbog svoje empatije, požrtvovnosti i blagosti koji je na početku pandemije bio narušenog zdravlja, ali se neovisno o tome odlučio uključiti u rad PRIC-a te je i sam prebolio koronavirus.
Ravnatelj bolnice, prof. dr. sc. Ivica Lukšić čestitao je nagrađenima i izrazio zahvalnost svim djelatnicima KB Dubrava na požrtvovnom radu, profesionalizmu i empatiji. Također zahvaljuje Udruzi hrvatskih pacijenata koja je prepoznala trud zdravstvenih djelatnika KB Dubrava u borbi protiv pandemije COVID-19 kojima je bez obzira na okolnosti i uvjete rada uvijek na prvom mjestu zdravlje i dobrobit naših bolesnika.