Jezik
    document.getElementById( "lang_choice_1" ).addEventListener( "change", function ( event ) { location.href = event.currentTarget.value; } )

Pretražite naše stranice

Veličina slova
A A A
Tema
Webmail
A A A
(01) 290 2444
    document.getElementById( "lang_choice_1" ).addEventListener( "change", function ( event ) { location.href = event.currentTarget.value; } )

KB Dubrava dodijeljen naslov Centre of Education in Ultrasound of the World Federation for Ultrasound in Medicine and Biology

U Zagrebu je 5. i 6. srpnja 2024. održan EUROSON School of abdominal ultrasound u organizaciji Referentnog centra Ministarstva zdravstva RH za interdisciplinarni ultrazvuk u medicini u KB Dubrava, a u suorganizaciji s Hrvatskim gastroenterološkim društvom i Hrvatskim društvom za ultrazvuk u medicini i biologiji i uz pokroviteljstvo European Federation of Societies for Ultrasound in Medicine and Biology (EFSUMB). Osim iz naše ustanove, predavači su bili vrhunski eksperti iz vodećih europskih centara izvrsnosti te kolege iz drugih centara iz Hrvatske i susjednih zemalja. Skup je pohađalo 120 registriranih sudionika iz 11 zemalja koji su osim teoretskog dijela mogli pohađati i praktične radionice na modelima. Također su im demonstrirana najnovija dostignuća i metode iz abdominalnog ultrazvuka. Ovom prilikom v. d. predsjednika Svjetske federacije za ultrazvuk u medicini i biologiji  (World Federation for Ultrasound in Medicine and Biology, WFUMB) prof. dr. Iaon Sporea svečano je dodijelio naslov WFUMB Centre of Education in Ultrasound KB Dubrava, tj. Zavodima za gastroenterologiju, hepatologiju i kliničku prehranu Klinike za unutarnje bolesti i Kliničkom zavodu za dijagnostičku i intervencijsku radiologiju koji su zajednički aplicirali za ovaj prestižni naslov. Ispred našeg edukacijskog centra, na ukazanoj iznimnoj časti, zahvalio je prof. dr. sc. Ivica Grgurević, dr. med., pročelnik Zavoda za gastroenterologiju, hepatologiju i kliničku prehranu ističući da ovo priznanje predstavlja krunu dugogodišnjeg rada djelatnika našeg centra, ali i veliku obvezu. Tom je prilikom izrazio čvrsto uvjerenje da će naš edukacijski centar, uz podršku Uprave KB Dubrava i u suradnji s relevantnim institucijama i stručnim društvima, nastaviti i intenzivirati stručne, znanstvene i edukacijske aktivnosti i diseminaciju znanja u području primjene ultrazvuka u svim granama medicine.