Jezik
  document.getElementById( "lang_choice_1" ).addEventListener( "change", function ( event ) { location.href = event.currentTarget.value; } )

Pretražite naše stranice

Veličina slova
A A A
Tema
Webmail
A A A
(01) 290 2444
  document.getElementById( "lang_choice_1" ).addEventListener( "change", function ( event ) { location.href = event.currentTarget.value; } )

Primarijus Nikola Bradić dobitnik nagrade International Medis Award

U četvrtak, 7. ožujka 2024. u Narodnoj galeriji u Ljubljani održana je jubilarna 10. dodjela nagrade International Medis Award, poznate i kao „medicinski Oscar“. Ova prestižna nagrada utemeljena je 2014. kao poticaj i pohvala liječnicima i farmaceutima koji se uz redoviti klinički rad bave i znanstvenim istraživanjem, a svojim radom i rezultatima doprinose važnim inovacijama u medicini i farmaciji.

Dodjela nagrade International Medis Award tijekom godina je prerasla u prestižno natjecanje liječnika i farmaceuta iz devet država srednje i jugoistočne Europe. Kvaliteta pristiglih radova je u svim kategorijama rasla iz godine u godinu i sve je veći broj članaka objavljenih u visokokategoriziranim časopisima. Ove je godine 148 radova ušlo uži izbor, od čega je 18 ušlo u finale.

U ovogodišnje finale uvršteno je četvero liječnika iz Hrvatske, od kojih je čak troje iz Kliničke bolnice Dubrava:

 1. Koraljka Hat, dr. med., specijalistica maksilofacijalne kirurgije, subspecijalistica plastične kirurgije glave i vrata
  Research Work: Expression of androgen and estrogen receptors in the human lacrimal gland
 1. dr. sc. Ivana Huljev Šipoš, dr. med., specijalistica pulmologije
  Research Work: Validation of the fractional exhaled breath temperature measurement: reference values
 1. prim. Nikola Bradić, dr. med., specijalist anesteziologije, reanimatologije i intenzivne medicine, subspecijalist intenzivne medicine
  Research Work: Continuous vs Intermittent Meropenem Administration in Critically Ill Patients With Sepsis The MERCY Randomized Clinical Trial, objavljen u časopisu JAMA –  Journal of the American Medical Association, koji je u trenutku objavljivanja (lipanj 2023.) imao faktor utjecaja (Impact Factor, IF) čak 157.3. Rad je istraživao učinkovitost intermitentne u odnosu na kontinuiranu primjenu meropenema u bolesnika sa sepsom ili septičnim šokom.

Nagradu 10. International Medis Award  u kategoriji “Intenzivna medicina i anesteziologija“  osvojio je specijalist anesteziologije, reanimatologije i intenzivne medicine i subspecijalist intenzivne medicine, prim. Nikola Bradić, dr. med. iz Klinike za anesteziologiju, reanimatologiju i intenzivnu medicinu KB Dubrava. Prim. Bradiću ovo je drugi „medicinski Oscar“ nakon prvog osvojenog 2019. u istoj kategoriji.

Kvaliteta rada koji je započet još u izazovno vrijeme pandemije COVID-19, kada je Klinička bolnica Dubrava bila središnja nacionalna COVID-19 bolnica u kojoj su liječeni najteži bolesnici, govori o entuzijazmu liječnika i svih kolega koji su pomogli u provođenju ovog istraživanja.

„Medicinski Oscar“ je priznanje za rad koji nastaje samo u uvjetima timskog rada, podrške kolega i drugih suradnih struka te u suradnji s eminentnim svjetskim centrima i uz podršku ustanove kao što je Klinička bolnica Dubrava.