Jezik
    document.getElementById( "lang_choice_1" ).addEventListener( "change", function ( event ) { location.href = event.currentTarget.value; } )

Pretražite naše stranice

Veličina slova
A A A
Tema
Webmail
A A A
(01) 290 2444
    document.getElementById( "lang_choice_1" ).addEventListener( "change", function ( event ) { location.href = event.currentTarget.value; } )

Suvremene jaslice na Hvaru

Crkva sv. Ivana Krstitelja i sv. Antuna Opata u Hvaru 2020.
Ove je godine župa sv. Stjepana I. odlučila prikaz Isusova rođenja postaviti u suvremeni kontekst i smjestiti jaslice ispred najveće COVID bolnice u Hrvatskoj – KB Dubrava.
KB Dubrava je izabrana kao simbol bolnica diljem svijeta u kojima su smješteni oboljeli od bolesti COVID-19 koji nemaju mogućnost provesti blagdane sa svojim bližnjima, a jedini kontakt jest onaj s medicinskim osobljem koje ulaže iznimne napore i energiju kako bi im pružili najbolju moguću skrb i olakšalo vrijeme provedeno u bolnici.
Pri izgradnji jaslica se vodilo računa i o najmanjim detaljima – tako možete primijetiti kako ljudi ispred bolnice stoje na distanci i nose maske, adventska kućica je prazna, a također je prikazan i mladi par s novorođenčetom u rukama.
Ispred cijele konstrukcije kleči sv. Prošper, suzaštitnik grada Hvara, koji u rukama drži simbole grada: Katedralu, Pjacu i Arsenal.
Zahvaljujemo onima koji su ovu ideju proveli u djelo, a to su Nila Bilić, Dragana Butorović, Dragana Gospodnetić, Matea Jeličić, Nikolina Pijanović, Marija Tresić i Vedrana Žuvela. Također zahvaljujemo Ivotu Zaninoviću Grandetu te sestrama benediktinkama.