Jezik
    document.getElementById( "lang_choice_1" ).addEventListener( "change", function ( event ) { location.href = event.currentTarget.value; } )

Pretražite naše stranice

Veličina slova
A A A
Tema
Webmail
A A A
(01) 290 2444
    document.getElementById( "lang_choice_1" ).addEventListener( "change", function ( event ) { location.href = event.currentTarget.value; } )

Svečana proslava Dana Kliničke bolnice Dubrava

Tradicionalno je proslavljen Dan Kliničke bolnice Dubrava prigodnim okupljanjem u amfiteatru bolnice gdje je održana svečana sjednica Stručnog vijeća u proširenom sastavu. Svečanost je započela s blagdanskim izvedbama Big Banda Greenhill Club pod vodstvom prof. dr. sc. Brune Baršića. Predsjednik Stručnog vijeća KB Dubrava, izv. prof. dr. sc. Rado Žic pozdravio je sve prisutne i najavio izlaganje ravnatelja KB Dubrava, prof. dr. sc. Ivice Lukšića. Ravnatelj KB Dubrava je izložio mnoga poslovna ostvarenja iz godine koja je na izmaku te je najavio brojne nove projekte koji će se realizirati u 2024. i godinama koje slijede.
Nadalje, ove je godine utemeljena nova nagrada za specijalizanta godine i zdravstvenog djelatnika godine te su Povjerenstva za dodjelu nagrade izabrala prve dobitnike.

Izv. prof. dr. sc. Toni Kolak, predsjednik Povjerenstva za izbor specijalizanta godine je predstavio dobitnika priznanja – dr. Josipa Stojića. Dr. Stojić je kao student dobitnik dviju Dekanovih i jedne Rektorove nagrade Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, a svoj je put u KB Dubrava započeo u Odjelu hitnog bolničkog prijama kao liječnik rada pod nadzorom na samom početku pandemije bolesti COVID-19. U ožujku 2022. je započeo specijalizaciju iz gastroenterologije u Zavodu za gastroenterologiju, hepatologiju i kliničku prehranu KB Dubrava. Također je objavio 12 radova u časopisima zastupljenima u CC bazi te je sudjelovao na 23 kongresa, od čega 14 s međunarodnim sudjelovanjem.

Iva Kolesar, mag. pharm., predsjednica Povjerenstva za izbor zdravstvenog djelatnika godine najavila je i predstavila dobitnicu priznanja – Sanelu Husain, glavnu farmaceutsku tehničarku Bolničke ljekarne. Gospođa Husain je djelatnica KB Dubrava od 2013. i posebno se istaknula u području rada vezanom za farmakoterapiju i sigurnost pacijenata. Sudjeluje u radu Sustava raspodjele jedinične terapije po čijoj je implementaciji ova bolnička ljekarna jedinstvena u Republici Hrvatskoj.  Ravnatelj KB Dubrava je dobitnicima uručio nagradu koja se sastoji od plakete i novčanog iznosa financiranog iz sredstava Fonda za edukaciju djelatnika KB Dubrava.

Svečana proslava je zaključena glazbenim nastupom Big Banda Greenhill Club prije kojeg je ravnatelj KB Dubrava svima nazočnima zaželio čestit Božić i uspješnu novu godinu, a druženje se nastavilo na prigodnom domjenku ispred amfiteatra koji su pripremili vrijedni djelatnici Odjela prehrane KB Dubrava.