Jezik
    document.getElementById( "lang_choice_1" ).addEventListener( "change", function ( event ) { location.href = event.currentTarget.value; } )

Pretražite naše stranice

Veličina slova
A A A
Tema
Webmail
A A A
(01) 290 2444
    document.getElementById( "lang_choice_1" ).addEventListener( "change", function ( event ) { location.href = event.currentTarget.value; } )

Svjetski dan bolesnika 11. veljače 2021.

„Jer jedan je učitelj vaš, a svi ste vi braća“ (Mt 23,8)
„Odnos povjerenja kao temelj skrbi za bolesnike”,
poruka je pape Franje povodom 29. svjetskog dana bolesnika.

Svjetski dan bolesnika svake se godine obilježava 11. veljače, a ustanovio ga je 1992. godine papa Ivan Pavao II. kako bi potaknuo ljude na razmišljanje i osiguravanje najboljih mogućnosti za brigu i njegu oboljelih te u znak zahvale svima koji skrbe o bolesnicima. Tim je proglasom Papa pozvao cijeli svijet na ozbiljno promišljanje o definiciji patnje, trpljenja i bolesti.
Ovogodišnja poruka upućena je posebno bolesnicima koje pate od posljedica pandemije bolesti COVID-19, pozivajući na empatiju te odnos povjerenja i bratstva svih ljudi pogođenih pandemijom.
U svojoj poruci Papa ističe kako pozornost treba posvetiti svim bolesnicima, ali i onima koji za njih skrbe u zdravstvenim ustanovama, obiteljima i zajednicama. Pandemija nam nije pokazala samo negativnosti, već je otkrila spremnost i velikodušnost zdravstvenoga osoblja i volontera koji stručno, požrtvovno, odgovorno i s ljubavlju prema bližnjima pomažu mnogim bolesnicima i njihovim obiteljima.

Svim bolesnicima želimo brzi oporavak i izlječenje, a djelatnicima KB Dubrava zahvaljujemo na njihovim nastojanjima da im to omoguće!