Jezik
    document.getElementById( "lang_choice_1" ).addEventListener( "change", function ( event ) { location.href = event.currentTarget.value; } )

Pretražite naše stranice

Veličina slova
A A A
Tema
Webmail
A A A
(01) 290 2444
    document.getElementById( "lang_choice_1" ).addEventListener( "change", function ( event ) { location.href = event.currentTarget.value; } )

Zaključen rad Koordinacije za zbrinjavanje i liječenje oboljelih od bolesti COVID-19 uzrokovane virusom SARS-CoV-2 KB Dubrava

Dana 12. lipnja 2023. održan je posljednji sastanak Koordinacije za zbrinjavanje i liječenje oboljelih od bolesti COVID-19 uzrokovane virusom SARS-CoV-2 Kliničke bolnice Dubrava. Ravnatelj, prof. dr. sc. Ivica Lukšić, zahvalio je svim članovima Koordinacije koji su sudjelovali u njenom radu od početka pandemije te je zahvalio i svim djelatnicima KB Dubrava koji su sudjelovali u zbrinjavanju oboljelih od bolesti COVID-19. Ovom je prilikom ravnatelj ukratko rezimirao rad PRIC-a u protekle tri godine i prisjetio se brojnih izazovnih situacija i upečatljivih događaja poput primitka pacijenata iz Opće bolnice „Dr. Ivo Pedišić“ iz Siska nakon razornog potresa koji je zadesio to područje u 29. prosinca 2020. dok je istovremeno u PRIC-u KB Dubrava bilo hospitalizirano više od 500 oboljelih od bolesti COVID-19. Organizacija rada i briga o svim pacijentima ne bi bila moguća bez pomoći kolega iz ostalih zdravstvenih ustanova grada Zagreba kojima je ravnatelj ovom prilikom također izrazio zahvalnost. Ravnatelj zahvaljuje i Oružanim snagama Republike Hrvatske, Gradu Zagrebu i Policijskoj akademiji, kao i brojnim drugim ustanovama i organizacijama koje su u izazovnim vremenima pandemije pomogli tijekom djelovanja KB Dubrava kao nacionalnog centra za zbrinjavanje oboljelih od bolesti COVID-19.

U razdoblju od 24. ožujka 2020. do 12. lipnja 2023. u PRIC-u KB Dubrava je ukupno hospitalizirano 9360 COVID-19 bolesnika, a preminulo je 2939 bolesnika, dok se trenutno jedan pacijent nalazi u izolacijskim jedinicama Respiracijskog centra u objektu C.