Jezik
    document.getElementById( "lang_choice_1" ).addEventListener( "change", function ( event ) { location.href = event.currentTarget.value; } )

Pretražite naše stranice

Veličina slova
A A A
Tema
Webmail
A A A
(01) 290 2444
    document.getElementById( "lang_choice_1" ).addEventListener( "change", function ( event ) { location.href = event.currentTarget.value; } )

Temeljem preporuka  Europske unije medicinskih specijalnosti (UEMS)  formirana je specijalizacija iz ortopedije i traumatologije te je ustrojen Zavod za traumatologiju i ortopediju u sklopu Klinike za kirurgiju 2013 godine. Pročelnici Zavoda bili su prof.dr.sc. Vladimir Kovač do 2016, prof.dr.sc.Zvonimir Lovrić do 2018., doc.dr.sc. Miljenko Franić do 2022., a od 2022. je pročelnik doc.dr.sc. Damir Hudetz. U sklopu Zavoda djeluju Odjel za traumatologiju (voditelji prof.dr.sc. Zvonimir Lovrić dr.med i prim. Domagoj Lemac dr.med.) te Odjel za ortopediju (voditelji prof.dr.sc. Vladimir Kovač dr.med i doc.dr.sc. Miljenko Franić dr.med). Djelatnici Zavoda kontinuirano sudjeluju u nastavi Medicinskog fakulteta u Zagrebu i Osijeku, Zdravstvenog veleučilišta u Zagrebu i Sveučilišta Libertas.

U razdoblju do 2017. na Zavodu je težište razvoja stavljeno na vertebrologiju te se izvode složeni rekonstruktivni zahvati. Kontinuitet u liječenju bolesti i ozljeda kralježnice nastavlja se dolaskom prim.dr.sc. Darka Perovića. 

U Domovinskom ratu na našim odjelima zbrinuto je oko 3.000 teških ranjenika, uz veliki angažman svih djelatnika. Na Zavodu je nastavljena tradicija liječenja komplikacija nastalih nakon prijeloma koje je započeto tijekom Domovinskog rata u kojem su aktivno sudjelovali liječnici Zavoda.  Pseudartroze, koštani defekti i zaostale deformacije ekstremiteta liječe se metodom po Ilizarovu te se trenutno jedino na našem Zavodu u RH izvode takvi zahvati. 

Uz dugogodišnje iskustvo u ugradnji primarnih endoproteza kuka, uvode se i primarne  endoproteze koljena i ramena  te zbog sve većeg broja nestabilnih endoproteza kao i posttraumatskih stanja  revizijske endoproteze kuka i koljena.

Dolaskom doc.dr.sc. Hudetz Damira osnažuje se liječnički tim za kirurgiju koljena te se izvodi širok spektar rekonstruktivnih zahvata na koljenu. 

U sklopu Zavoda organizirana je Dnevna ortopedska bolnica te djelatnici Zavoda sudjeluju u radu JDK.