Jezik
    document.getElementById( "lang_choice_1" ).addEventListener( "change", function ( event ) { location.href = event.currentTarget.value; } )

Pretražite naše stranice

Veličina slova
A A A
Tema
Webmail
A A A
(01) 290 2444
    document.getElementById( "lang_choice_1" ).addEventListener( "change", function ( event ) { location.href = event.currentTarget.value; } )
Glavni tehničar Dijagnostičko-terapijskog odjel za invazivnu i intervencijsku kardiologiju Matija Vrbanić, bacc. med. techn.

Matija Vrbanić rođen je 1990. godine u Zagrebu. Pohađao je srednju školu za medicinske sestre Mlinarska, te nakon završetka iste, 2011. godine zapošljava se u Kliničkoj bolnici Dubrava, na Zavodu za bolesti srca i krvnih žila.

Nedugo zatim, 2017. godine titulu višeg medicinskog tehničara stječe na Zdravstvenom veleučilištu Zagreb, gdje unapređuje znanje za vođenje sestrinske dokumentacije i vještine praćenja zdravstvenog stanja bolesnika.

2014. godine započinje s radom u sali za invazivnu i interventnu kardiologiju gdje kroz godine rada stječe znanja i iskustva upravljanjem uređajima za hemodinamsku potporu (IABP, iVAC, Impella CP, ECMO), temeljno poznavanje tehnika i dijagnostičko-terapijskih zahvata neophodnih u radu sale za invazivnu i interventnu kardiologiju te vladanje znanjem i vještinama intravaskularnim prikazom koronarnih arterija (IVUS, iFR, FFR, cRR). Član je TAVI tima od 2016. godine dok je početkom 2022. godine certificiran za samostalnu pripremu aortalne valvule (TAVI). Krajem 2022. godine priključuje se radnoj skupini za invazivnu i interventnu kardiologiju, elektrostimulaciju i elektrofiziologiju. U srpnju 2023. godine imenovan za glavnog tehničara sale za invazivnu i interventnu kardiologiju.

Svoje obrazovanje nastavlja na Sveučilištu Sjever, gdje upisuje diplomski studij sestrinstva- menadžment u sestrinstvu, s ciljem dodatnog usavršavanja teorijskog znanja te usavršavanja vještina procjenjivanja i problemskog rješavanja kliničkih slučajeva.