Jezik
    document.getElementById( "lang_choice_1" ).addEventListener( "change", function ( event ) { location.href = event.currentTarget.value; } )

Pretražite naše stranice

Veličina slova
A A A
Tema
Webmail
A A A
(01) 290 2444
    document.getElementById( "lang_choice_1" ).addEventListener( "change", function ( event ) { location.href = event.currentTarget.value; } )
dr. sc. Marko Lucijanić, dr. med. specijalist internist - hematolog email: procelnik.znanost@kbd.hr

Dr. sc. Marko Lucijanić, dr. med., diplomirao je na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu 2010. godine i stekao stupanj doktora znanosti u istoj ustanovi 2017. godine.
Godine 2018. položio je specijalistički ispit iz hematologije. Trenutno radi kao specijalist hematologije u Kliničkoj bolnici Dubrava i kao poslijedoktorand na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Stručni i znanstveni interesi su mu biologija hematoloških neoplazmi, posebno kroničnih mijeloproliferativnih neoplazmi, tromboza i hemostaza, analiza preživljenja, dizajn kliničkih ispitivanja, procjena učinkovitosti i sigurnosti lijekova i medicina utemeljena na dokazima. Od 2023. godine vrši dužnost pročelnika Zavoda za znanstvenoistraživačku djelatnost i translacijsku medicinu.
Publicira u vrhunskim svjetskim časopisima: New England Journal of Medicine, JAMA, JAMA Oncology, Journal of Infection, Journal of Clinical Oncology, European Heart Journal, Leukemia, Blood Cancer Journal i drugima te je objavio više od 150 indeksiranih znanstvenih publikacija. Za svoj stručni i znanstveni doprinos primio je više nagrada i priznanja, uključujući nagradu Hrvatske liječničke komore za znanstveni doprinos unaprjeđenju liječničke struke i profesije u kategoriji znanstvenika mlađih od 40 godina, nagradu Zaklade KROHEM-a za izvrsnost i znanstvena i stručna postignuća u hematologiji i uvršten je u popis 2 % najutjecajnih svjetskih znanstvenika u 2020. i 2022. godini na temelju liste Sveučilišta u Stanfordu.