Jezik
    document.getElementById( "lang_choice_1" ).addEventListener( "change", function ( event ) { location.href = event.currentTarget.value; } )

Pretražite naše stranice

Veličina slova
A A A
Tema
Webmail
A A A
(01) 290 2444
    document.getElementById( "lang_choice_1" ).addEventListener( "change", function ( event ) { location.href = event.currentTarget.value; } )

Izvješće s radnog sastanka „Zdravstvena njega u kardiologiji” u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, Banja Luka

Medicinske sestre i tehničari te radiološki tehničari Zavoda za bolesti srca i krvnih žila Kliničke bolnice Dubrava posjetili su 19. 5. 2023. godine Kliniku za kardiologiju Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske (UKC) u Banja Luci.

Tijekom posjete djelatnici su obišli prostore Klinike za kardiologiju UKC, a nakon toga je održan  radni sastanak na temu „Zdravstvena njega u kardiologiji”.

Na početku radnog sastanka riječi dobrodošlice uputio je ravnatelj Univerzitetskog kliničkog centra prof. dr. Vlado Đajić te pročelnica Klinike za kardiologiju prof. dr. Tamara Kovačević-Preradović koji su istaknuli da je razmjena znanja, iskustva i vještina iz sestrinstva od neizmjerne važnosti.  Okupljenima se obratila i glavna sestra Klinike za kardiologiju UKC Republike Srpske Areta Ognjenović, dipl. med. techn. te glavni tehničar Zavoda za bolesti srca i krvnih žila Kliničke bolnice Dubrava Ivica Benko, dipl. med. techn. Ova dva centra već imaju uspješnu dugogodišnju suradnju koja će se nastaviti i dalje sa ciljem razmjene i unaprjeđenja znanja jer su kardiološki pacijenti sve kompleksniji i teže ih je liječiti.

Teme radnog sastanka:

  • Klinika za kardiologiju jučer, danas, sutra – Ivona Dukić, UKC RS
  • Procedura implantacije uređaja za terapiju resinkronizacije srca – Marijana Goronja, Srđan Vujić, UKC RS
  • Zdravstvena njega bolesnika s disekcijom aorte – Sonja Malinović, UKC RS
  • O nama – Zavod za bolesti srca i krvnih žila KB Dubrava – Senka Pejković, KB Dubrava
  • Sigurnost bolesnika u invazivnoj kardiologiji – Marina Budetić, KB Dubrava
  • Očekivanja i izazovi zdravstvene njege u modernoj invazivnoj kardiologiji, Ivica Benko, KB Dubrava

Nakon radnog sastanka, posjeta je uveličana i zajedničkim ručkom na kojem su se dodatno analizirale i diskutirale aktualne teme vezane za kardiologiju, ali i stvarala nova prijateljstva i čvršća suradnja između ova dva centra.

Pripremila: Biljana Hržić, bacc. med. techn.