Jezik
    document.getElementById( "lang_choice_1" ).addEventListener( "change", function ( event ) { location.href = event.currentTarget.value; } )

Pretražite naše stranice

Veličina slova
A A A
Tema
Webmail
A A A
(01) 290 2444
    document.getElementById( "lang_choice_1" ).addEventListener( "change", function ( event ) { location.href = event.currentTarget.value; } )
Rukovoditeljica Službe Biserka Klarić, dipl. oec. tel: (01) 290 3423 email: voditelj.it@kbd.hr

Služba za informatiku u KB Dubrava sastoji se od dva odjela:

  1. Odjel aplikativne informatičke potpore
  2. Odjel sistemske informatičke potpore.

Odjeli zajednički osiguravaju učinkovito funkcioniranje informatičke podrške u bolničkom okruženju i omogućuju bolju zdravstvenu skrb i lakše upravljanje bolničkim procesima.

Služba za informatiku ima ključnu ulogu u upravljanju, koordinaciji i podršci informatičkim potrebama i aktivnostima u integriranom bolničkom informacijskom sustavu (IBIS). Njezin je zadatak osigurati učinkovitost informacijske tehnologije i slijedom toga povećati kvalitetu medicinskih usluga, sigurnost pacijenata i administrativnih procesa u bolnici. Također je bitna zadaća osigurati infrastrukturne aspekte informatičke podrške u bolnici što uključuje mrežnu infrastrukturu, upravljanje serverima i bazama podataka, zaštitu podataka na svim razinama i održavanje računalne opreme.

Služba za informatiku:

  • surađuje s klinikama, odjelima, zdravstvenim i nezdravstvenim stručnjacima u prepoznavanju njihovih potreba i prilagođavanju aplikacija kako bi što bolje odgovarale radnim procesima
  • razvija dugoročne strategije i planove u cilju bolje iskoristivosti informacijska tehnologija u bolničkom okruženju
  • uključuje identifikaciju ključnih ciljeva, procjenu potrebnih resursa, tehnologija i kapaciteta te izradu planova za njihovu implementaciju
  • prati razvoj i napredak u informacijskoj tehnologiji, identificira mogućnosti za unaprjeđenje i istraživanje novih rješenja koja bi mogla poboljšati kvalitetu zdravstvene skrbi i operativnih procesa u bolnici.

Kroz ove različite uloge i odgovornosti Služba za informatiku aktivno i odgovorno sudjeluje u transformaciji KB Dubrava u moderno i učinkovito zdravstveno okruženje koje pruža kvalitetnu skrb pacijentima i olakšava rad medicinskog i nemedicinskog osoblja.