Jezik
    document.getElementById( "lang_choice_1" ).addEventListener( "change", function ( event ) { location.href = event.currentTarget.value; } )

Pretražite naše stranice

Veličina slova
A A A
Tema
Webmail
A A A
(01) 290 2444
    document.getElementById( "lang_choice_1" ).addEventListener( "change", function ( event ) { location.href = event.currentTarget.value; } )

Povijest stomatalogije u okvirima vojnog saniteta započela još 1934. godine kada u okviru Stalne vojne bolnice IV. armijske oblasti u Vlaškoj ulici postoji i “zubna stanica”. Vojna bolnica je 1988. godine useljenjem u, tada novoizgrađenu, bolničku zgradu u zagrebačkoj Dubravi dobila, u sklopu polikliničkog dijela, dobro osmišljen i projektiran stomatološki odjel sa svim potrebitim pratećim sadržajima (raznovrsne ambulante, Rtg, zubotehnički laboratorij, seminarska soba itd.) U to je vrijeme zasigurno bio najsuvremenije opremljeni stomatološki odjel. Zaslugom djelatnika bolnice početkom Domovinskog rata sačuvan je kompletan, vrlo vrijedan inventar bolnice, što je omogućilo daljnji nesmetani rad u području stomatologije.

Današnji Klinički zavod za stomatološku protetiku KB Dubrava utemeljen je 1. svibnja 1995. godine dolaskom nastavnika Zavoda za mobilnu i Zavoda za fiksnu protetiku Stomatološkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, a prvi predstojnik bio je akademik Vjekoslav Jerolimov. Time je, uz ostale tadašnje klinike i kliničke zavode, Klinički zavod za stomatološku protetiku pridonio stvaranju zakonskih pretpostavki za dobivanjem statusa Kliničke bolnice, što je Odlukom Povjerenstva Vlade za preobrazbu bolnice i Ministarstva zdravstva Republike Hrvatske i ostvareno 29. svibnja 1995. godine. Time je omogućen daljnji razvoj bolnice koja prerasta u vrhunsku zdravstvenu, znanstvenu i nastavnu ustanovu – nastavnu bazu Medicinskog, Stomatološkog, Farmaceutsko-biokemijskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i brojnih veleučilišta.

Klinički zavod se od svojih početaka pa do danas paralelno razvijao na više polja, kako kliničkom i stručnom, tako i na nastavnom i znanstvenom. Začet kao nastavna baza Stomatološkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i danas je neraskidivo povezan s njime u provođenju nastave za studente integriranog preddiplomskog i diplomskog studija Dentalna medicina, kao i poslijediplomskih specijalističkih i doktorskog studija.

wave