Jezik
    document.getElementById( "lang_choice_1" ).addEventListener( "change", function ( event ) { location.href = event.currentTarget.value; } )

Pretražite naše stranice

Veličina slova
A A A
Tema
Webmail
A A A
(01) 290 2444
    document.getElementById( "lang_choice_1" ).addEventListener( "change", function ( event ) { location.href = event.currentTarget.value; } )

Odjel za anesteziologiju je stručna i znanstveno nastavna jedinica Klinike za anesteziologiju, reanimatologiju i intenzivnu medicinu Stomatološkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.
Trenutno ima 21 specijalistu i promjenljiv broj specijalizanata te 34 anesteziološka tehničara koji pružaju usluge anestezije za sve djelatnosti Kliničke bolnice Dubrava.

Na Odjelu se provodi praktični dio specijalizacije iz anesteziologije, reanimatologije i intenzivne medicine, uključujući i edukaciju za specijalizante iz vanjskih ustanova.

Rad je organiziran kao redovni rad koji se odvija na 19 operacijskih dvorana, od kojih su 13 u centralnom operacijskom bloku. Djelatnici Odjela za anesteziologiju svakodnevno pružaju usluge anestezije i za dijagnostičke i terapijske zahvate nekirurških struka (kardiologija, gastroenterologija, radiologija, stomatologija).

Za potrebe hitne službe organizirana su 24-satna dežurstva 2 anesteziološka tima i jednog tima u pripravnosti.

Za potrebe prijeoperacijske pripreme i poslijeoperacijski oporavak bolesnika prije odlaska na matične odjele Odjel ima Sobu za buđenje s odvojenim prostorom za primjenu regionalne anestezije i izvođenje ostalih anestezioloških procedura. Tim u Sobi za buđenje se sastoji od liječnika i 4 anesteziološka tehničara koji prema potrebama sudjeluju u radu kod primjene regionalne anestezije ili radu u operacijskim salama.

Anesteziološki postupci se izvode prema protokolima i standardima struke na najvišem profesionalnom nivou.

Soba za buđenje

Više informacija >