Jezik
    //

Pretražite naše stranice

Veličina slova
A A A
Tema
Webmail
A A A
(01) 290 2444
    //

Zavod za abdominalnu kirurgiju najveći je Zavod na Klinici za kirurgiju KB Dubrava s 48 postelja. Liječnici zavoda svakodnevno rade u 3 operacijske dvorane Operacijskog centra, 3 subspecijalističke polikliničke ambulante: 2 abdominalne i 1 proktološka, izvode abdominalne operacije na Zavodu za dnevnu kirurgiju 2 dana u tjednu te svakodnevno dežuraju u hitnoj službi KB Dubrava.

Godišnje liječnici Zavoda načine 11.000 do 12.000 ambulantnih pregleda te 2.100 do 2.500 kirurških
operacija.

Liječnici ovog Zavoda provode najsloženije i najsuvremenije kirurške operacije u abdominalnoj kirurgiji. Osim velikih klasičnih otvorenih operacija liječnici zavoda prednjače u izvođenju naprednih minimalno invazivnih endoskopskih operacija. Zavod je po tome prepoznat ne samo i našoj zemlji već i regiji. U nekoliko navrata su liječnici Zavoda gostovali kao predavači i operateri u drugim centrima u regiji osobito u Bosni i Hercegovini.

Na našem Zavodu provodimo veliki broj operacija zbog malignih bolesti probavnog trakta, a kako u KB Dubrava nemamo mogućnost sustavnog onkološkog liječenja uspostavili smo suradnju s onkolozima iz KBC Zagreb koji sudjeluju u našim multidisciplinarnim timovima. Sudjelujemo i u radu tima za liječenje pretilosti u suradnji sa internistima endokrinolozima KB Dubrava.