Jezik
    document.getElementById( "lang_choice_1" ).addEventListener( "change", function ( event ) { location.href = event.currentTarget.value; } )

Pretražite naše stranice

Veličina slova
A A A
Tema
Webmail
A A A
(01) 290 2444
    document.getElementById( "lang_choice_1" ).addEventListener( "change", function ( event ) { location.href = event.currentTarget.value; } )

Zavod za pulmologiju sastoji se od visokokomfornog stacionarnog odjela s 20 kreveta, dnevne bolnice, pulmološke dijagnostike i polikliničko-konzilijarnih ambulanti.

U Zavodu se pružaju zdravstvene usluge suvremene dijagnostike i liječenja bolesti dišnog sustava populaciji koja gravitira ovoj ustanovi, ali i bolesnicima koji se liječe na drugim odjelima Kliničke bolnice Dubrava. S obzirom na dosadašnje stručne, znanstvene i nastavne aktivnosti, Zavod je nacionalno i međunarodno priznat u području opstruktivnih bolesti pluća, bolesti plućnog intersticija te ultrazvučnoj i endoskopskoj dijagnostici plućnih bolesti, stoga se u Zavod upućuju bolesnici iz cijele Hrvatske i susjednih država.
U Zavodu se obavlja sveukupna pulmološka dijagnostika koja uključuje testove plućnih funkcija, bronhoskopsku dijagnostiku i liječenje, torakalni i endoskopski ultrazvuk (EBUS i REBUS), liječenje neinvazivnom ventilacijom i terapiju visokim protocima kisika.

Od 2019. godine Zavod za pulmologiju je dio Referentnog centra Ministarstva zdravstva za endoskopski ultrazvuk i najiskusniji je centar za endobronhalni ultrazvuk u Republici Hrvatskoj.

Zavod za pulmologiju je poznat po multidisciplinarnom pristupu u liječenju bolesnika. Od 2015. godine djeluje Multidisciplinarni tim za bolesti plućnog intersticija, a nedugo nakon toga oformljen je i Multidisciplinarni tim za tumore pluća. Zavod usko surađuje s drugim pulmološkim odjelima u Hrvatskoj i inozemstvu.

Godine 2016. Zavod za pulmologiju postao je suradni centar EMPIRE registra za idiopatsku plućnu fibrozu (European MultiPartner IPF Registry).

Odjel sustavno sudjeluje u stručnim i znanstvenim aktivnostima u prevenciji astme i KOPB-a, epidemiološkim i socioekonomskim ispitivanjima ovih bolesti te brojnim edukacijskim aktivnostima (liječnici obiteljske medicine, specijalizanti, specijalisti, ljekarnici).