Jezik
    document.getElementById( "lang_choice_1" ).addEventListener( "change", function ( event ) { location.href = event.currentTarget.value; } )

Pretražite naše stranice

Veličina slova
A A A
Tema
Webmail
A A A
(01) 290 2444
    document.getElementById( "lang_choice_1" ).addEventListener( "change", function ( event ) { location.href = event.currentTarget.value; } )

Središnji operacijski blok – samostalna organizacijska jedinica pruža liječenje i skrb pacijentima koji zahtijevaju kiruršku intervenciju. U sklopu Operacijskog bloka Kliničke bolnice Dubrava je 19 operacijskih dvorana, od kojih je 13 u prizemlju, a 6 dislocirano. Operacijske dvorane imaju centralni klimatizacijski sustav i opremljene su opremom visoke tehnologije. Godišnje se izvede više od 14 000 elektivnih i hitnih kirurških zahvata. Planiranje i rad operacijskog bloka zahtijeva obučene operacijske timove. Kirurški zahvati izvode se u pojedinim dvoranama prema vrsti djelatnosti i specifičnostima pojedinih operacija. U operacijskom bloku se educiraju liječnici i medicinske sestre iz drugih bolničkih ustanova.

Operacijske medicinske sestre/tehničari – pružaju zdravstvenu njegu najviše kvalitete pacijentima kojima je potrebna kirurška intervencija kako bi zadovoljili njihove potrebe i očekivanja razvijanjem novih profesionalnih vještina kroz cjeloživotno obrazovanje. Posebna briga posvećena je obrazovanju operacijskih sestara/tehničara na veleučilištima i sveučilištima, edukacijama izvan bolnice te aktivnim sudjelovanjem na kongresima i objavljivanju radova u stručnim časopisima u zemlji i inozemstvu. Operacijske sestre/tehničari odgovorne su za uspostavljanje i održavanje sigurnog okruženja za bolesnika u operacijskoj dvorani, osposobljeni su za rad na više područja operacijskih djelatnosti te izravno sudjeluju pri operacijama u multidisciplinarnom kirurškom timu.