Jezik
    document.getElementById( "lang_choice_1" ).addEventListener( "change", function ( event ) { location.href = event.currentTarget.value; } )

Pretražite naše stranice

Veličina slova
A A A
Tema
Webmail
A A A
(01) 290 2444
    document.getElementById( "lang_choice_1" ).addEventListener( "change", function ( event ) { location.href = event.currentTarget.value; } )
doc. dr. sc. Petra Bago Rožanković, dr. med. specijalist neurologije email: pbagoroz@kbd.hr

Doc. dr. sc. Petra Bago Rožanković, dr. med., zaposlena je na Zavodu za neurologiju kao specijalist neurologije i uže specijalnosti iz neurodegenerativnih bolesti s posebnim interesom za područje poremećaja pokreta. Znanje i vještine stečene na brojnim međunarodnim edukacijama svakodnevno primjenjuje u kliničkom radu s oboljelima od raznih poremećaja pokreta. Posebno se ističe višegodišnje iskustvo primjene botulinskog toksina pod kontrolom ultrazvuka u tretiranju fokalnih distonija te primjene naprednih metoda liječenja uznapredovale Parkinsonove bolesti poput intestinalne infuzije preparata levodope, injekcija i supkutane infuzije apomorfina te duboke moždane stimulacije. Na Zavodu za neurologiju uvela je individualizirani, multidisciplinarni pristup oboljelima od Parkinsonove bolesti uključujući preproceduralnu obradu, izbor i uvođenje najsuvremenijih terapijskih postupaka te postproceduralno praćenje.

Autor je više znanstvenih i stručnih radova u međunarodnim znanstvenim časopisima te je autor poglavlja u knjizi Martina i Preedya, Elsevier izdavača, pod nazivom “Linking and comparing non-motor symptoms in ageing and Parkinson´s disease”. Godine 2018. postaje znanstveni suradnik Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, a u veljači 2021. god. docent na Hrvatskom katoličkom sveučilištu. Aktivno sudjeluje u znanstvenim istraživanjima te je glavni istraživač u međunarodnoj opservacijskoj studiji ELEGANCE o primjeni levodopa-entakapon-karbidopa intestinalnog gela u liječenju uznapredovale Parkinsonove bolesti. Voditeljica je međunarodnog Programa cjeloživotnog učenja „Izazovi u dijagnosticiranju i liječenju Parkinsonove bolesti“ u organizaciji Medicinskog fakulteta Hrvatskog katoličkog sveučilišta i Kliničke bolnice Dubrava.