Jezik
  document.getElementById( "lang_choice_1" ).addEventListener( "change", function ( event ) { location.href = event.currentTarget.value; } )

Pretražite naše stranice

Veličina slova
A A A
Tema
Webmail
A A A
(01) 290 2444
  document.getElementById( "lang_choice_1" ).addEventListener( "change", function ( event ) { location.href = event.currentTarget.value; } )

Voditelj odjela:

Glavna sestra odjela:

Odjelne sestre:

 • Ruža Brkić, bacc. med. techn.

Ehokardiografija je jedna od najvažnijih, a ujedno i najčešće korištena dijagnostička pretraga u kliničkoj kardiologiji koja omogućuje sveobuhvatnu procjenu srčanih komora, valvularne i vaskularne anatomije i funkcije. Ova metoda je unaprijedila prevenciju, dijagnostiku i liječenje raznih kardiovaskularnih poremećaja, a dostupnost i neinvazivna priroda pregleda zajedno s obiljem informacija koje pruža, slikovnom metodom prvog izbora za dijagnozu i praćenje većine srčanih bolesti.

Fokus djelatnosti odjela je dijagnostika kompleksnih kardioloških oboljenja odraslih osoba uključujući bolesti srčanih zalistaka, procjenu srčane funkcije, ishemijsku bolest srca, nasljedna srčana oboljenja, bolesti perikarda i aorte.

Odjel je opremljen najsuvremenijim ehokardiografskim aparatima kojima se godišnje obavi oko 9.000 ehokardiografskih pregleda za ambulantne i stacionarne bolesnike. Podaci snimljeni u ehokardiografskom laboratoriju pohranjuju se digitalno i dostupni su za naknadnu analizu.

Ehokardiografski dijagnostički postupci koje izvodimo su:

 • Standardna transtorakalna ehokardiografija
 • Kompleksna transtorakalna ehokardiografija, uključujući 3D i deformacijske studije
 • 2D i 3D transezofagealna ehokardiografija
 • Stres ehokardiografija tijekom opterećenja na biciklergometru
 • Dobutaminska stres ehokardiografija
 • Kontrastna ehokardiografija
 • Slikovna podrška kompleksnim strukturnim intervencijama

Svi ehokardiografski nalazi uvijek se tumače u kontekstu individualne anamneze pacijenta i rezultata drugih pretraga. Daljnji postupak planira se i usklađuje u povjerljivom dijalogu s pacijentom i specijalistima s drugih odjela radi razvoja strategije liječenja.

Misija odjela je pružanje najbolje moguće medicinske skrbi pacijentima, stavljajući naglasak na indvidiualan pristup i sveobuhvatan dijagnostički pregled temeljen na dugogodišnjem iskustvu i primjeni najnovijih znanstvenih dostignuća.

Vizija odjela je da vrhunski akreditirani specijalisti pružaju vrhunsku dijagnostičku uslugu bez odgode svim potrebitim pacijentima.

Korisne informacije:

 • Odjel za ehokadiografiju, oslikavanje srca nalazi se u prizemlju glavne zgrade KB Dubrava, u južnom dijelu zgrade.